maanantai 2. syyskuuta 2019

Luumuhillo


Tein luumuhilloa! Ihan itte, omalta pihalta poimituista luumuista!

Kylläpä tämmöinen tekee ihmisen onnelliseksi. Ensi vuonna istutan omat perunat ja kasvikset, ja ehkä jos ollaan onnekkaita meillä on muutaman vuoden sisään vähän karjaakin: sitten saisi tehdä itse voita ja juustoa ja kaapissa olisi aina tuoretta hyvää maitoa, olisi reippaita kanoja jotka munisi herkullisia munia. Syksyisin saisi keräillä sieniä, marjoja ja hedelmiä, saataisiin pakkanen täyteen riistaa ja voila, siinä on hiton hyvä elämä mun mielestä.

No siihen on tietysti vielä matkaa, mutta pitäähän sitä ihmisellä olla tavotteita.


Mutta nyt on jo jääkaappi täynnä kirpeän makeaa, ravinnerikasta hilloa.

Hillon resepti on tosi yksinkertainen, ja vaikkei omalla pihalla kasvaisi luumuja niin nyt niitä kannattaa ostaa kaupasta ja tehdä hilloa kun ne on parhaimmillaan - omalta pihalta tai ei, itsetehty hillo ilahduttaa ihan varmasti talven kylminä aamuina puuron kanssa tai suoraan purkista suuhun lusikoiden.

Resepti:

800g luumuja
1-2 dl hillosokeria
0,8 dl vettä
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus vaniljauutetta
1 kanelitanko

Poista luumuista kivet (ja mahdolliset madot, saahan niistä lisäproteiinia mutta mä en niin innostu niistä), pilko vähän pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan veden kanssa. Kun vesi pohjalla kiehuu, laske lämpöä puoleen, lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto pois, anna jäähtyä ja annostele hillopurkkeihin.

Säilö jääkaapissa, syö vuoden sisällä!



Raija Silfverberg kirjoitti...

Ah, kyllä! <3 Luin tän aamulla ja samalla sähköpostiin oli tullut isältä viesti, että lapsuudenkodin pihasta voi käydä poimimassa luumuja. Ihanaa hei kun oot palannut bloggaamaan ja kuulostaa valtavan hyvältä tuo uusi elämän suunta. Haulauksia sinne!

© Ella Elers. Made with love by The Dutch Lady Designs.