torstai 2. elokuuta 2018

Älä peitä sitä mikä on kaikkein kauneinta sussa


Elämä on hullua, hurjaa ja jatkuvasti muuttuvaa. Kontrolloimatonta.

Elämään, ihan jokaiseen, kuuluu myös väistämättä haastavia hetkiä.

Ne hetket tulee todennäköisesti jatkossakin tuntumaan hetkellisesti aika inhottavalta, ne saattaa vetää meiltä maton täysin alta ja jättää meidät sotkun keskelle ahdistuneina, hukassa ja epävarmoina. Tulee olemaan aikoja jolloin kyseenalaistetaan itseämme, meidän ihmisarvoa ja meidän polkua. Niissä tilanteissa voi toimia monella tavalla, mutta helpoimmalla pääsee jos varautuu henkisesti siihen että hommat tulee menemään enemmän tai vähemmän vituralleen vielä aika monen monta kertaa. Helpoimmalla pääsee myös jos hyväksyy sen ettei ole valmis, täydellinen tahi valaistunut tästä ikuisuuteen. Hyväksyy oman keskeneräisyytensä.

Ne haastavammat hetket pakottaa meidät ottamaan stopin ja miettimään mihin suuntaan halutaan lähteä. Vääriä suuntia ei ole olemassakaan, on vain lukemattomia eri teitä ja vaihtoehtoja.

Ne haastavat hetket myös opettaa, jos pidetään silmät ja korvat auki, että ihan jokaisella polulla on meille jotain opetettavaa ja annettavaa, eikä mikään niistä voi ikinä mennä väärin tai pieleen. Mikään ei ole ikinä mennyt väärin tai pieleen.

Mutta yksi opetus, joka haastavissa hetkissä piilee on ehkä se kaikkein arvokkain: jokaisen elämäntilanteen, kohtaamisen, kolhun ja vastoinkäymisen kohdalla herää luonnollinen reaktio luoda pieniä suojakuoria ympärilleen. Herää halu suojata omaa sydäntä ja varmistaa ettei kukaan tai mikään enää satuta sitä. Peittää oma haavoittuvaisuus, toivoa ettei kukaan huomannut kuinka paljon sattui, kuinka auki ja rikki oltiin, kuinka ihmisiä oltiin, ja rakentaa päälle rooli.

Ja kun nyt tai joskus löydät itsesi siitä tilanteesta, jossa joku sattui kovasti ja huomaat että alat vetäytyä, sulkeutua ja kovettaa itseäsi:

Älä.

Älä vetäydy, älä sulkeudu, älä peitä sitä mikä on kaikkein kauneinta, kaikkein voimallisinta ja upeinta sussa – sun haavoittuvaisuutta.

Tutki syvemmältä. Ole enemmän auki. Uskalla astua tuleen, anna itsesi hajota ja olla hajalla. Kyllä, elämä on joskus ihan helvetin pelottavaa, kipeää ja epävarmaa.

Mutta älä ikinä, ikinä pakene elämää.

Koska kun me uskalletaan olla täysin, ehdoitta ja peittelemättä auki, myös silloin kun se tuntuu kaikkein hulluimmalta vaihtoehdolta.. Vasta silloin me voidaan todella tuntea mitä on olla elossa. Meidän kaikkein suurimmat voimat piilee niissä kipeimmissä, arimmissa ja pelottavimmissa nurkissa jotka haluttaisiin kaikin keinoin peittää muilta ja itseltämme.
Sillä siellä, kaiken sen kivun, haavoittuvaisuuden ja pelon keskellä.. Sä olet kauniimpi ja voimakkaampi ihminen kuin voit ikinä kuvitella.


Siellä sä olet täydellinen sun epätäydellisyydessä.

Lähetä kommentti

© Ella Elers. Made with love by The Dutch Lady Designs.